Neeksik E-Fikir
Neeksik E-Fikir
Unutma Beni Çiçeği Nasıl Yetiştirilir, Bakımı

Unutma Beni Çiçeği Nasıl Yetiştirilir, Bakımı

Unutma beni çiçeği hakkındaki efsaneler günümüze kadar ulaşmıştır. Unutma beni çiçeği ile ilgili pek çok hikaye mevcuttur.

Alman efsanesine göre Tanrı tüm çiçeklere isim verirken küçük bir çiçeği atlar. Bu küçük çiçek: “Ey Tanrım! Unutma Beni” diye bağırır. Bunun üzerine Tanrı, “Senin adın ne olsun der” Çiçek yeniden “Ey Tanrım! Unutma Beni” diye bağırır. Bunun üzerine Tanrı: “Senin adın bu olacak” der ve adı unutmabeni olur.

Devamını Oku

Yükseltilmiş Mama Standı

Yükseltilmiş Mama Standı

Sokaklar sahipsiz hayvanların yaşam alanıdır. Kış aylarının gelmesiyle sokakta yaşayan bu minik dostlarımızın yaşam alanları kısıtlanır ve yiyecek, su bulması daha da zorlaşır. Peki bizler onlar için neler yapabiliriz?

Devamını Oku

Karanfil  Çiçeği Nasıl Yetiştirilir, Bakımı Nasıl Yapılır?

Karanfil Çiçeği Nasıl Yetiştirilir, Bakımı Nasıl Yapılır?

Rönesans efsanesine göre Karanfil çiçeği Diana’nın bir hevesinden doğmuştur. Sıradan bir çobana aşık olan Diana, bekaretine bağlı kalmalıdır. Fakat diğer kadınlarda bu yağız delikanlıdan etkilenmektedir. Diana kadınların çobana olan hayranlığını görmemek için gözlerini oyup yerinden çıkartmıştır. Attığı yerde iki beyaz karanfil filizlenmiştir. 

Devamını Oku

Kaktüs Nasıl Dikilir ve Kaktüs Bakımı

Kaktüs Nasıl Dikilir ve Kaktüs Bakımı

Dayanıklı gövdeleri ile birbirinden farklı şekillere sahip olan kaktüsler, son yıllarda birçok alanı süslemek için kullanılmaktadır. Kolay bakılabilmesi de, kapalı ortamlarda kaktüs süslemesinin tercih edilme nedenlerinden biri olmaktadır. Kaktüs yetiştirmeye yeni başlayacak ya da mevcut kaktüslerinin saksı değişimi gibi bakımlarını yapmak isteyenler olabilir. Kaktüs nasıl dikilir gibi soruların cevaplarını yazımızda bulabilirsiniz.

Devamını Oku

Lorbeer Bıçak Bileme ile Keskin Bıçaklar

Lorbeer Bıçak Bileme ile Keskin Bıçaklar

Uzun süreli kullanım sonucu bıçaklar ilk günkü keskinliğini kaybedebilir. Bu durumda kesmek istediğiniz ürün ya da gıda etkili bir şekilde parçalanamaz. Körelmiş bıçaklarınızı ilk günkü keskinliğine kavuşturmak için bıçak bileme ürünlerini kullanabilirsiniz.

Devamını Oku