Yükseltilmiş Mama Standı

Sokaklar sahipsiz hayvanların yaşam alanıdır. Kış aylarının gelmesiyle sokakta yaşayan bu minik dostlarımızın yaşam alanları kısıtlanır ve yiyecek, su bulması daha da zorlaşır. Peki bizler onlar için neler yapabiliriz?

 

Elimizde bulunan fazla malzemelerle ufak bir mama ve su kabı yapabiliriz. Evlerimizde fazla kalan yemeklerimizi de çöpe dökmek yerine hazırlamış olduğumuz mama kaplarına koyarak bu dostlarımızın kışı daha rahat geçirmelerini sağlayabiliriz.

Hadi şimdi birlikte pratik bir mama kabı yapalım. Dostlarımızı destek olalım.

Malzeme Listesi

  1. 66x28x2 cm Ahşap
  2. 70x50x2 cm Ahşap (2 adet)
  3. 28x50x2 cm Ahşap (2 adet)
  4. Vernik
  5. Ahşap boyası
  6.  Rulo ya a Fırça
  7. Maskeleme Bandı
  8. Matkap
  9. Dekupaj Testere
  10. Zımpara – Matkap ucuna takılanlardan
  11. Köşebent
  12. Ağaç Tutkalı
  13. Akıllı Vida

1. Adım: Ahşap Çerçevenin Oluşturulması

İlk olarak standın çerçevesini oluşturmakla başlayalım. 70 ve 50 cm uzunluğundaki ahşap blokları bir çerçeve olacak şekilde birleştirelim. Ağaç tutkalı ile sabitlediğimiz ahşapları sağlamlaştırmak için birleşim yerlerini köşebentlerle destekleyin.

 

2. Adım: Üst Tablanın Yerleştirilmesi

Çerçevenin içine oturacak 66x28 cm boyutlarındaki üst tabla çerçevenin tam içine oturtulur. Bu Parçada köşebentlerle sabitlenir.

3. Adım: Mama Kabı Deliklerinin İşaretlenmesi

Mama standının üst kısmını sabitledikten sonra tabla üzerinde kullanacağımız mama kaplarının tabla üzerine oturması için delikler açılması gerekiyor. Mama kabının taban çapına göre tabla üzerinde açılacak deliklerin yerini belirleyip burada kesim için gerekli işaretleri oluşturun.

4. Adım: İşaretlenen Deliklerin Kesilmesi

Tabla üzerinde işaretlediğimiz dairesel deliklerin dekupaj testeresi yardımı ile kesebilmemiz için öncelikli olarak testere ucunu geçirebileceğimiz bir delik açılması gerekmektedir. Bir matkap yardımı ile kılavuz deliğini açtıktan sonra dekupaj testeresi ile işaretli yerleri kesebilirsiniz.

5. Adım: Standın Düzeltilmesi

Ahşap üzerindeki pürüzleri ve kesim sırasında oluşan çapakları zımpara yardımı ile düzeltelim. Eğer bir zımpara makineniz yoksa matkap ucuna takarak kullanabileceğiniz aparatlardan yardım alabilirsiniz.

6. Adım: Ayakların Takılması

Mama standını yükseltmek için hazır ayaklar kullanabileceğiniz ahşap parçalarda kullanabilirsiniz.

7. Adım: Süsleme

Gelelim işin süsleme kısmına. Bu kısmı doğal görünümde bırakabileceğiniz gibi farklı boya ve vernik uygulamaları uygulayarak bambaşka bir görünüm kazandırabilirsiniz. Boyama yapacağınız yerlerde maskeleme bantı kullanarak istediğiniz desenleri oluşturabilirsiniz.